Θελετε να μαθετε κι αλλα;

Συχνές Ερωτήσεις

Πως μπορώ να αδυνατίσω χωρίς να πεινάσω;

Μην ξεχνάτε κανένα γεύμα! Η διατήρηση σταθερών των επιπέδων σακχάρου στο αίμα έχει ζωτική σημασία, αν θέλετε να αποφύγετε τις κρίσεις πείνας που σας οδηγούν στο τσιμπολόγημα και την πολυφαγία.

Γιατί είναι πιο δύσκολο να χάσουμε βάρος όταν μεγαλώνουμε;

>Ο μεταβολισμός του ανθρώπου πέφτει 5% για κάθε δεκαετία ζωής από τα 40 χρόνια και μετά. Επιπλέον οι μυς καίνε 3 φορές περισσότερες θερμίδες από ότι το λίπος. Όσο μεγαλώνουμε χάνουμε μυϊκή μάζα λόγω της μειωμένης σωματικής δραστηριότητας.

Σε πόσο καιρό θα χάσω τα κιλά που θέλω;

Τα περιττά κιλά πρέπει να χάνονται με ένα συγκεκριμένο ρυθμό αναλόγως τον μεταβολισμό και τα χαρακτηριστικά κάθε ανθρώπου (βαρος,υψος,ηλικία) χωρίς ακραίες δίαιτες και στερήσεις. Γιατί όταν κάποιος χάνει πολύ γρήγορα κιλά, σημαίνει ότι εκτός από τη μείωση του λίπους, υπάρχει και μείωση της μυϊκής μάζας, αλλά ενδεχομένως και αφυδάτωση.

Τρώω ένα γεύμα την ημέρα αλλά δεν αδυνατίζω

Τρώγοντας μόνο μια φορά την ημέρα, ο οργανισμός σου δεν μπορεί να κάνει τις απαραίτητες καύσεις, με αποτέλεσμα να μη μπορείς να χάσει βάρος. Καλό θα ήταν να περιλαμβάνει η ημέρα τρία κυρίως γεύματα (πρωινό-μεσημεριανό-βραδινό) και δύο ενδιάμεσα σνακ.

Είναι αλήθεια ότι αδυνατίζουν γρηγορότερα αυτοί που έχουν πολλά κιλά να χάσουν κι αυτοί που κάνουν δίαιτα για πρώτη φορά;

Αυτό βέβαια ισχύει μέχρι ενός σημείου, αφού ο μεταβολισμός θα μειωθεί καθώς θα ελαττώνεται και το βάρος. Για τον λόγο αυτό πρέπει η διαδικασία απώλειας βάρους να συνοδεύεται και από κάποιου είδους φυσικής δραστηριότητας